Nyhetsbrev nr 3, juni 2013

Ordförandens sommarhälsning

Först vill jag tacka för förtroendet att få vara ordförande i Edsviks Konstvänner. Det är en ära med tanke på det engagerade arbete mina företrädare på posten har utfört under de åtta år som gått sedan föreningen bildades. Av vårens många spännande utställningar är ”Inre och Yttre rymden-Vårt universum expanderar” ett exempel på att det omöjliga är möjligt – eller snarare att ingenting är omöjligt fär Ricardo Donoso och hans effektiva team. Att som besökare i Konsthallen få avnjuta resultatet av ett samarbete mellan 25 konstnärer och 15 forskare från Oscar Klein-centrum på Stockholms Universitet var för mig oerhört starkt. En härlig upplevelse att få gå runt i Konsthallen Öst och beskåda resultatet av samarbetet ”konst och tolkningar som varken konstnärer eller forskare hade kunnat skapa på egen hand – en unik syntes där båda går bortom sina tidigare föreställningar. Ett utforskande av det kreativa rummet i skärningen mellan inre och yttre kosmos”. Kanske något att fundera/spekulera över stjärnklara sommarnätter när vi nyfiket och kanske längtansfullt blickar upp mot universums miljarder galaxer. Med detta önskar jag alla medlemmar i Edsviks Konstvänner en angenäm sommar. Lars-Eric Holm, ordförande.

Aktuellt i konsthallarna

Två utställningar som öppnades den 25 maj: ”Boris Koller” i Öst och ”Pia Ingelse” i Väst upphör under juni: den i öst den 16 juni och den i väst den 23 juni. Konsthall Öst öppnar med ”Akvarell i tiden” den 19 juni (Obs datum), vernissage kl 17-20. Den pågår sedan till 4 augusti. Konsthall Väst öppnar en utställning med Fernando Garrido den 29 juni och pågår också till den 4 augusti. Båda dess utställningar visas den 2 juli för konstvännerna. Den 24 augusti öppnas i Öst Maya Rygaards utställning ”Sag mir, wo die Blumen sind” . I Väst ställer Viggo Wallensköld ut målningar på temat människogestalten. Båda dessa pågår till den 15 september. Midsommarafton den 21 juni och midsommardagen den 22 juni håller Konsthallen stängt. Gå alltid in på Edsvik Konst hemsida och förvissa dig om att angivna tider stämmer.

Utflyktsgruppen

Under maj besökte ett 20-tal medlemmar konstnären Ingvar Jöpelands ateljé och träffade konstnären och dottern Linnéa Jörpeland – också konstnär – under mycket trevliga former. Utflyktsgruppens nästa arrangemang blir en visning av Rosendahls slott lördagen den 14 september, kl 14.00. Särskild inbjudan om anmälan och kostnad kommer att skickas ut.

Edsvik

Vill du veta vad som är på gång i Edsviksområdet, gå in på sighten”Edsvik.se”. Där finns tips på saker att uppleva, aktiviteter för hela familjen, tips var du kan äta i området och kommande händelser.

Skribenten önskar alla medlemmar en riktigt bra svensk sommar
Lars G. Lindström (vice ordförande)